طرز تهیه خورش ترشه واش گیلانی با مرغ و گوشت


 

آب کی یا همون ترش واش خورش مختص شرق گیلانی هاست
دستور پختش مستلزم داشتن یه نوع سبزی محلیه به اسم ترش واش که اسم فارسیش شبدر ترشک هست با سه پر قلب خوشگل کنار هم
معروفه که هر کسی چهار پرش رو پیدا کنه براش خوش شانسی میاره

طرز تهیه بورانی بادمجان را هم بخوانید

 خورش ترش واش گیلانی

مواد لازم برای۴ نفر

مرغ ۵۰۰ گرم
بادمجان ۴ عدد
گوجه فرنگی ۴ عدد
پیاز ۱ عدد
رب آلوچه ۲ قاشق غذا خوری
رب انار (ملس) ۲ قاشق غذا خوری
سبزی (گشنیز، چوچاق، ترشک، سیر، نعنا، برگ چغندر، کوتکوتو، ترش واش) به مقدار لازم
نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم

سبزی ترش واش

طرز تهیه خورش ترش واش رشتی

طرز تهیه خورش ترشه واش

ابتدا بادمجانها را پوست کنده و در آب و نمک غلیظ قرار میدهیم. سپس سبزی را خرد کرده و با مقداری روغن آن را سرخ میکنیم و پیاز را روی سبزی رنده کرده و مخلوط میکنیم(به همراه آب پیاز).سپس نمک و زردچوبه را هم اضافه کرده و آن را مخلوط میکنیم تا ته نگیرد.

مرغ را جداگانه سرخ میکنیم و به سبزی اضافه میکنیم و سپس بادمجانها را از آب نمک درآورده و همان طور درسته سرخ میکنیم و به غذا اضافه میکنیم.

رب را در نصف لیوان آب جوش حل کرده و به خورش اضافه میکنیم و کمی هم میزنیم و سپس 2 لیوان دیگر آبجوش به غذا اضافه کرده و وقتی غذا جوش خورد حرارت را کم میکنیم تا پخته شود. گوجه فرنگی ها را به دونیم قسمت کرده و در روغن سرخ میکنیم.

وقتی خورش تقریبا 45دقیقه پخت و بادمجانها کاملا له شدند گوجه ها را اضافه میکنیم و بعد از 15دقیقه خورش را برای سرو با پلو آماده میکنیم.

سایر نکات :

این غذا به دلیل وجود سبزی های محلی شمال بسیار اشتها آور و لذیذ است. اگر بادمجانهای شما له نشدند خورش را آن قدر هم بزنید تا له شوند.

اگر سبزی مخصوص را نداشتید به جای آن از سبزی هایی که دارید بریزید و سعی کنید از نوع معطر بیشتر استفاده کنید.

 

طرز تهیه خورشت ترش واش با گوشت :

 

طرز تهیه سبزی ترش واش خورش

5 کیلو گرم ترش واش
2 کیلو سبزی که شامل گشنیز ،تره ،مقدار کم نعناع و مقداری جعفری
بعضی از محل ها از سبزی های محلی مثل خالواش (کودکوتو ) هم استفاده میکنن .
سیر پوست کنده یک کیلو و نیم .
سبزیجات بالا رو بعد از شستن با چرخ گوشت چرخ میکنیم و میذاریم روی گاز تا کمی آبش کشیده بشه . وقتی آبش خشک شد روغن میریزیم و سرخش میکنیم . آماده میشه برای خورشت خوشمزه ای به اسم بویا ، ترش واش ، سب ترشی و یا آبکی .
تمیز کردن سبزی ترش واش واقعا کار سخت وطاقت فرساییه

مواد لازم خورشت ترش واش (بویا ، سب ترشی ، آبکی و یا بلبه قاتوق )

200 گرم سبزی ترش واش سرخ شده همراه با سبزی
یک تا دوقاشق رب گوجه
مرغ یاگوشت 400 گرم
بادمجون سرخ شده کوچک 5تا6 عدد
رب آلوچه یک قاشق غذاخوری

خورش ترش واش با گوشت

گوشت رو توی مقدار خیلی کم روغن تفت میدیم .کمی نمک وفلفل وکمی زردچوبه به مرغ می زنیم .بعد حدود دونیم لیوان آب میریزم.اگه با گوشت درست میشه حدود یک ساعت ونیم میذاریم بپزه ولی اگه با مرغه نیاز به پخت اضافه تر نداره .سبزی سرخ شده رو می ریزیم.واجازه میدیم خورشت جا بیافته وقتی جا افتاد وروغن انداخت ومرغ ما کامل پخت خورشت ما آماده هست.

این خورشت غلظتش باید از قرمه سبزی رقیق تر باشه.توی شهر های مختلف با کمی تفاوت طبخ میشه کنارش بادمجون سرخ شده وگوجه سرخ شده سرو میشه .بعضی از مناطق از سبزی های محلی خودن مثل خالواش ویا کمی ریحون به همراه سبزی های یاد شده استفاده میکنن.

این خورشت طعم ترش مزه ای داره .از آب غوره هم میتونید استفاده کنید.در آخر هم بادمجان سرخ شده وگوجه سرخ شده رو بهش اضافه میکنیم

نکته : با سیر و ماهی دودی و ماهی شور بسیار خوشمزه ست و معمولا با این چاشنی ها خورده میشه .

 

طرز تهیه ترش واش خورش

مواد لازم

ترش واش 1کیلو
گشنیز 3دسته کوچک
چغندر یا اسفناج1دسته متوسط
نعنا1دسته کوچک
کوتکوتو1دسته کوچک
بوانجیل 1دسته کوچک
چوچاق 1دسته کوچک
سیر پوست کنده 1کاسه ماست خوری پر
پیاز 1تا2عدد متوسط

طرز تهیه خورش ترش واش رشتی

خورش ترش واش با گوشت گوسفندی

طرز تهیه ترش واش خورش :

سبزی ها را پاک کرده میشوییم و با سیر و پیاز چرخ میکنیم باید کاملا له شود بعد سبزی را سرخ میکنیم مثل قورمه سبزی و بعد درست مثل قورمه سبزی, خورش را با گوشت یا مرغ بار میگذاریم فقط اینکه این خورش لوبیا و لیمو عمانی داخلش ریخته نمیشه و در آخر بادمجانهایی را که به صورت برش های بلند سرخ کردیم داخل خورش میریزیم و برای چاشنی هم آب نارنج یا آبغوره یا اگه اینها در دسترس نبود آبلیمو میریزیم و اگه دوست داشته باشین 1عدد گوجه پوست کنده رو هم خورد میکنیم و داخل خورش میریزیم.
تمام عطر و خوشمزگی این غذا به سیرش هست پس سیر این غذا رو حذف نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *